Idag var det sista fredagen jag jobbar fram till nyår. Från och med nästa vecka går vi in på 4-dagars vecka vilket alltså innebär att jag kommer att vara ledig på fredagar.

Visst låter det kanon? Men det är ju inte bara rosigt utan jag premieras inte bara av en ledig dag i veckan utan i samband med det så försvinner ju en del av min inkomst. Så från beskedet så har snaran strypts åt lite runt plånboken och alla planerade utgifter på renoveringsobjekt, semesterresor och annat jag hade tänkt blir nu lagda på is.

Man får helt enkelt prioritera utöver de månatliga räkningarna vad som verkligen behöver införskaffas och visst är det surt och trist, men det hade faktiskt varit värre om man fått ett varselbesked istället och vetat att man snart stod helt utan inkomst. Nog för att det kommer att bli tufft att klara vardagen, men jag kommer iaf inte svälta och tvingas leva på gatan, och i detta känns det nog allt som man får vara glad för det lilla.

Här finns lite mer info om det hela om någon nu skulle vara intresserad…
http://scania.com/news/Press_releases/2009/press-releases-2009-q2/N09016ENN.asp?language=Swedish

Det positiva, nödvändiga och ytterst träliga som kommer ut av det hela är att jag nu äntligen får en dag i veckan att plugga klart den där jäkla sista tentan som jag dras med. Så nu ska geniknölarna gnuggas för på fredagar sitter Becko med plugglasögonen och räknar hållfasthetslära! Woohoo vad det ska bli roligt… smiley